sâmbătă, 27 octombrie 2007

Conferinta Nationala Antidrog 25-27 oct. 2007

Voluntari World Vision, voluntari antidrog

Voluntarii şi angajaţii World Vision au dat o mână de ajutor Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Cluj (CPECAJ) în cadrul celei de-a treia Conferinţe Naţionale Antidrog. Conferinţa a avut loc în clădirea UMF-ului “Iuliu Haţieganu”, pe parcursul a două zile, vineri şi sâmbătă, 26, respectiv, 27 octombrie.

O zi de “voluntar antidrog”
Ora 7 dimineaţa. Cei 8 voluntari ai World Vision-ului împreună cu voluntari şi angajaţi ai CPECAJ fac ultimele pregătiri în vederea întâmpinării invitaţilor. Se distribuie sarcinile fiecăruia. Unii sunt responsabili cu secretariatele (unde invitaţii urmează să se înregistreze), alţii cu asistenţa tehnică în săli.
În jurul orei 9 încep să sosească invitaţii: chestori, medici, profesori, farmacişti, dar şi studenţi. Toţi sunt preocupaţi de situaţia consumului de droguri, aflat pe o scară ascendentă, la ora actuală, în România.
Aglomeraţie..repaos total. Între aceste două extreme oscilează atmosfera din holul clădirii UMF-ului.
În momentele de “linişte” voluntarii asistă şi ei la prezentări ale lucrărilor ştiinţifice. Temele variază . Unele sunt interesante “Între mit şi realitate: trance music instead of drugs”. Altele, prea specializate pentru cei ce nu au cunoştiinţe în domeniu.

Happy End cu cocktail
Ziua se aproprie de sfârşit. “Sfarşitul” se dovedeşte a fi cel mai plăcut moment al conferinţei. De ce? Pentru că în cinstea invitaţilor s-a organizat un cocktail la Hotel Napoca....la care pot participa şi voluntarii.
Totusi, seara se încheie destul de repede pentru voluntari pentru că mâine îi aşteaptă ... o nouă zi de conferinţă.






Raluca Tripa

Niciun comentariu: